Visie / filosofie

De activiteiten van Outdoor Laarbeek zijn te verdelen in 2 groepen;
- Recreatie
- Educatie

1. Recreatieve visie. Bij de recreatieve visie gaat het vooral om het plezier.
Dit type activiteiten is vooral geschikt voor kinderen, jeugd en volwassenen. Je kunt aan deze activiteiten deelnemen  in groepsverband (vanaf 8 personen). Het doel is dat iedereen meedoet op zijn eigen manier, zijn eigen uitdaging zoekt en plezier beleeft.

2. Educatieve visie. Dit type activiteiten volgt het principe van ervaringsleren en volgens de filosofie van Project Adventure. Ervaringsleren heeft als doel dat de deelnemers leren, door dingen te ervaren en te doen. Met als doel om verder te komen, te ontwikkelen en te groeien. Project Adventure gebruikt methodieken die uitgaan van gemeenschappelijke activiteit en samenwerking. Iedere deelnemer wint, door teamwork! Deze activiteiten zijn ook geschikt voor kinderen, jeugd en volwassenen. 

Outdoor Laarbeek hanteert het algemene uitgangspunt dat deelname en integratie van mensen met een beperking centraal moet staan. Daarom zijn vele onderdelen van het hoogteparcours "gehandicap proof" gemaakt d.w.z. dat mensen met een beperking ook deel kunnen nemen aan de activiteiten op het hoogteparcours. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies van o.a. stichting Outdoor Anders Laarbeek, de gemeente Laarbeek en Streekplatform De Peel.

OUTDOOR LAARBEEK, DE ULTIEME GROEPSBELEVING!

outdoorlaarbeek