Meest gestelde vragen Escaperoom

Wat is het minimum en maximum aantal spelers voor 1 spelronde in jullie Escaperoom?

Het minimum aantal spelers is 2 en het maximum aantal spelers is 8 per spelronde.
Er zijn 3 spelvormen: 
Spelvorm kleine groepen: voor 2 en 3 spelers.
Spelvorm voor reguliere groepen: 4 t/m 8 spelers.
Spelvorm voor jeugdspelers (10 t/m 15 jaar): 4 t/m 8 spelers. 

Spelvorm voor grote groepen: voor 9 t/m 32 spelers. Binnenkort komt deze Escapegame spelvorm. We verwachten dat deze spelvorm eind oktober klaar is om te reserveren. Op dit moment nog in ontwikkeling.

We adviseren een leeftijd vanaf 10 jaar. Mocht er b.v. 1 speler iets jonger zijn uit de groep, dan is dat ook mogelijk onder begeleiding van meerdere volwassenen.
We hebben 3 spelvormen: 
- We hebben 1 spelvorm speciaal voor jeugd van 10 t/m 15 jaar. Altijd onder begeleiding van 1 volwassen speler.
- We hebben een spelvorm voor 2 en 3 spelers. (Vanaf 16 jaar.)
- We hebben de spelvorm voor 4 t/m 8 spelers. 

In totaal ongeveer 1,5 uur, waarvan 1 uur speeltijd. Eerst 15 min. koffie en uitleg, dan een uur spelen en na het spel een leuke afsluiter incl. een consumptie.

Graag op tijd aanwezig, zodat we op de afgesproken tijd kunnen starten. 
Dit is vaak een kwartier voor het hele uur, dan starten we met een kopje koffie en de speluitleg.
Ben je te laat, dan is er geen tijd meer voor voor koffie en gaat dit helaas van je speeltijd af. 

We hebben verschillende prijzen, dat ligt aan de grootte van de groep en de leeftijd.
Voor jeugd van 10 t/m 15 jaar zijn de kosten v.a. € 17,95 p.p. (inclusief koffie/thee/water bij aankomst en consumptie na afloop.)
Voor deelnemers vanaf 16 jaar zijn de kosten v.a.  € 18,95 p.p. (inclusief koffie/thee/water bij aankomst en consumptie na afloop.)

Ja, eigen gratis parkeerplaats aanwezig op terrein van Outdoor Laarbeek voor maximaal 15 auto's. Is onze parkeerplaats vol, dan is het mogelijkheid om gratis te parkeren bij het gemeentehuis, dit is op loopafstand. Niet parkeren bij zwembad of sportcentrum a.u.b.

De bonnen zijn 1 jaar na afgifte geldig.

Nee dat hoeft niet. Alle kostbare spullen kunnen tijdens de activiteit in een kluisje. B.v. telefoons en tassen.
Het is niet toegestaan om zelf meegenomen eten/drinken te nuttigen op ons terrein. 
Hier maken we soms een uitzondering op, b.v. bij grote groepen schoolprogramma's en grote groepen van verenigingen. 

Ja, dat is mogelijk. Alle activiteiten bij Outdoor Laarbeek zijn ook geschikt voor mensen met een beperking. We adviseren niet meer dan 1 rolstoel per groep voor goed verloop van het spel. En geef het van te voren even aan bij de opmerkingen, dan houden we (onze instructeurs) er rekening mee.

Ja er zijn verschillen. De jeugd spelvorm en de spelvorm voor 2 en 3 personen is anders dan de spelvorm van 4 t/m 8 spelers.
Bij de spelvormen wordt gekeken tijdens het verloop van het spel, of het nodig is om extra hints te geven, om het spel voor iedereen (ook beginners) tot een succes te maken.
We houden de score bij van de 2 beste ontsnappingstijden.
Bij de beginners groepen is dit nog 11.30 minuten over op de klok.
Bij de gevorderden groepen is dit nog 15.00 minuten over op de klok (no hints). 

Voordat jullie beginnen gaan de telefoons in een kluisje. Bij situaties waarbij een deelnemer uit de groep bereikbaar moet zijn b.v. met werk of oppas, dan is het toegestaan om de mobiel mee te nemen met de afspraak deze niet te gebruiken. 

Jezelf op laten sluiten in een escape room is een hype die een paar jaar geleden vanuit Japan overwaaide naar Oost-Europa en daar snel groot werd. In Nederland neemt het aantal escape rooms sterk toe en op dit moment zijn er in Nederland meer dan achthonderd Escape Rooms. Het concept is overal hetzelfde: een groep (vrienden, families, collega’s, et cetera) wordt opgesloten in een kamer en krijgt een uur de tijd om te ontsnappen, door verschillende raadsels en puzzels op te lossen en door samen te werken. De maker van de escape room baseert de kamer veelal op een thema.

Ons thema van de 1e kamer was Lawine gevaar (heeft 3 jaar gedraaid van 2016 tot eind 2018) en is begin 2019 helemaal verbouwd.
Het thema van de huidige kamer is Time Travelers. Deze is groter qua oppervlakte en met nieuw thema, verhaal en puzzels. Geschikt voor 2 t/m 8 spelers.

Niet eng, er zitten wellicht spannende momenten in maar dat is voor iedereen verschillend hoe spannend hij/zij het ervaart. Je bent met een groep binnen, en kan elkaar steunen als iemand uit de groep het spannend vindt. Zijn er mensen uit de groep bij die het spannend vinden of die claustrofobisch zijn, dan graag van te voren aangeven, de instructeur / spelbegeleider houdt hier dan rekening mee tijdens het spel en kan een paar dingen aanpassen. (b.v. meer licht in bepaalde ruimtes, een schrikeffect niet uitvoeren)

Nee, niet slim wel logisch nadenken en soms "out of the box" denken. Bij ons is samenwerken ook erg belangrijk.

Ja, dat hoeft geen probleem te zijn. Graag van te voren aangeven en de spelbegeleider houdt er rekening mee. Je kan altijd elk moment de Escaperoom zelf verlaten bij een noodgeval.

Onze Escaperoom kan met maximaal 8 personen tegelijk gespeeld worden. Is de groep groter dan 8 personen, dan kan er gekozen worden voor een combi arrangement. We hebben vele leuke combiprogramma’s, zie website. Deze programma’s duren b.v. 3.5 uur of 5 uur.
B.v. de vele Battle programma's. Dit zijn programma's van 3,5 uur en van 4 t/m 16 p. Dit is een combinatie programma van 2 activiteiten, b.v. de Escaperoom + Hoogteactiviteiten. Zijn jullie met meer dan 16 personen, dan graag bellen of mailen. Dan maken we een programma op maat voor jullie groep.

 

Ja, dat is mogelijk. Vele programma’s zijn mogelijk zie onze combiprogramma’s. Kijk bij activiteiten, bovenaan op de website.
Ook voor eten en drinken hebben we vele mogelijkheden, zoals diverse lunches, hapjespannen, barbecues en frietkar. 

Bij een definitieve reservering in principe niet, maar is annuleren of verzetten gewenst om een goede reden (b.v. uitvaart), dan even telefonisch contact opnemen voor de mogelijkheden. Tot voor 5 dagen voor de datum, kan het aantal personen nog altijd aangepast worden.
*Weet je nog niet precies met hoeveel personen te gaat deelnemen, dan kun je de reservering plaatsen voor het minimale aantal personen wat je zeker verwacht. En doet hier de aanbetaling van. En tot 5 dagen van te voren kun je een mail sturen dat er nog 1 of meerdere personen bij komen. Dan passen we het aantal personen en eindbedrag aan voor de restbetaling.

We vragen altijd betaling vooraf, via de website Online boeken en met I-Deal betalen. Volledige betaling bij kleinere bedragen. En een aanbetaling bij grote bedragen. Bij last minute boeking graag betalen door rechtstreeks over te maken op onze rekening, daar krijg je een mail of app van met het rekeningnummer. Of we sturen een tikkie voor kleine bedragen.
Er zijn geen contante betalingen mogelijk op het terrein. Alleen voor kleine bedragen, zoals een extra drankje of zakje chips.

We hebben 1 Escaperoom met 3 mogelijke spelvormen.
Spelvorm kleine groepen: geschikt voor 2 en 3 p.
Spelvorm regulier: geschikt voor 4 t/m 8 p.
Jeugd spelvorm voor 4 t/m 8 p. (10 t/m 15 jaar)

Ja, er zijn kluisje aanwezig.

Elke 2 uur kan er een nieuw spel beginnen.
Elk spel duurt ongeveer 1,5 uur. Start met koffie en speluitleg, 1 uur spelen en een leuke afsluiter van ongeveer 15 minuten met een consumptie.

Voor iedere groep geschikt om op eigen niveau te spelen. Bij groepen die het nodig hebben, krijgen naast de standaard hints een paar extra hints, zodat voor elke groep het spannend wordt of ze het gaan halen binnen het uur of niet?
We houden de 2 beste ontsnappings tijden bij. Voor beginners groepen en voor gevorderden groepen (no hints). 

Is voor iedere groep elke keer weer 50%, je haalt het wel of je haalt het niet 😊
Maar zonder gekheid, als het nodig is krijgt de groep naast de standaard hint, extra hints / cryptische omschrijvingen om het spel goed te doorlopen. En is het voor elke groep spannend of ze binnen het uur kunnen ontsnappen. Deze Escaperoom is dus ook geschikt voor beginners groepen.
Ervaren groep krijgen alleen de standaard hints, om het voor ervaren groepen ook spannend te houden en het niet te gemakkelijk wordt.
 

De activiteiten kunnen bijna altijd doorgaan bij regen.
B.v. uitleg aantal van onze activiteiten:
-De Escaperoom is binnen.
-Wereldreis kunnen we grotendeels onder het afdak of in de bar uitvoeren bij flinke regenbuien.
-De wandeltocht kan doorgaan. We adviseren een paraplu of regenjas aan te doen.
-Hoogteactiviteiten kunnen bijna altijd doorgaan, behalve bij onweer moeten we i.v.m. de veiligheid tijdelijk stoppen.
We kunnen tijdens het schuilen onder het afdak alvast een consumptie nuttigen i.p.v. na afloop.
En als de onweer voorbij is, kunnen we weer doorgaan. Onweer komt gelukkig niet zo vaak voor.
Bij regen gaat het gewoon door. Het is niet minder veilig door regen.  
Bij een hevige korte regenbui kunnen we even schuilen en daarna weer doorgaan.
Houd er rekening mee dat als er regen is voorspeld, iedereen de juiste kleding daarvoor aanheeft.
Zoals de spreuk zegt: Er is geen slecht weer, wel slechte kleding!
En als jullie met auto’s komen, eventueel iedereen een extra tas met droge kleding mee laten nemen, zodat je daarna niet met natte kleding in de auto hoeft te zitten.
We dragen tijdens de activiteiten ook allemaal een helm, je hebt hierdoor ook minder last van de regen.