Meest gestelde vragen Hoogteactiviteiten

Meest gestelde vragen Hoogteactiviteiten

Wat is het minimum en maximum aantal spelers tijdens Hoogteactiviteiten?

Minimum aantal spelers is 4 personen. Je kan ook met 2 of 3 personen reserveren, dan wordt het duurder, omdat bij elke groep een instructeur de groep begeleidt.
Maximaal kunnen er 60 personen tegelijkertijd deelnemen aan de Hoogteactiviteiten. We hebben 60 klimgordels. Indien de groep groter is, dan is het mogelijk om door te draaien in een combinatie programma. B.v. met Wereldreis of de wandeltocht met opdrachten.

Vanaf 6 jaar mag je deelnemen aan een aantal Spelvormen op hoogte. B.v. tijdens een kinderfeestje, een familiedag of schooluitje. B.v. Big Swing, 4 meter tokkel, pamperpaal klimmen.
We hebben ook een aantal onderdelen die geschikt zijn voor deelnemers vanaf 13 jaar b.v. schommeloversteek en het 9 meter parcours.
We hebben ook een onderdeel dat geschikt is voor deelnemers vanaf 10 jaar, de 9 meter tokkel.

We hebben vele programma's met Spelvormen op hoogte. B.v. duur van 2 uur of 3,5 uur.
Spelvormen op hoogte kunnen ook een onderdeel zijn van combinatieprogramma's zoals The Battle, Robinson of Blind Vertrouwen. 

Graag op tijd aanwezig, zodat we op de afgesproken tijd kunnen starten. 
Dit is vaak een kwartier voor het hele uur, dan starten we met een kopje koffie en de speluitleg.
Ben je te laat, dan is er geen tijd meer voor voor koffie en gaat dit helaas van je speeltijd af. 

Dat is afhankelijk van de leeftijd van de spelers en de duur van de gekozen activiteit.

Ja, eigen gratis parkeerplaats aanwezig op terrein van Outdoor Laarbeek voor maximaal 15 auto's. Is onze parkeerplaats vol, dan is het mogelijkheid om gratis te parkeren bij het gemeentehuis, dit is op loopafstand. Niet parkeren bij zwembad of sportcentrum a.u.b.

De bonnen zijn 1 jaar na afgifte geldig.

Nee dat hoeft niet. Alle kostbare spullen kunnen tijdens de activiteit in een kluisje. B.v. telefoons en tassen.
Het is niet toegestaan om zelf meegenomen eten/drinken te nuttigen op ons terrein. 
Hier maken we soms een uitzondering op, b.v. bij grote groepen schoolprogramma's en grote groepen van verenigingen. 

Draag gemakkelijke kleding, aangepast aan de weersomstandigheden!
Bij regen adviseren we om extra kleding mee te nemen en bij felle zon om zonnebrand te smeren.
Trek stevige schoenen aan tijdens de activiteiten: geen hakschoenen, slippers of open schoenen.

Ja, dat is mogelijk. De meeste activiteiten bij Outdoor Laarbeek zijn ook geschikt voor mensen met een beperking, ook een aantal hoogteaciviteiten. Bij twijfel graag even bellen, dan leggen we alle mogelijkheden uit.

Ja, dat hoeft geen probleem te zijn. Iedereen kan deelnemen bij Outdoor Laarbeek. Iedereen mag zijn eigen uitdaging kiezen. Zwangere vrouwen adviseren we boven de 20 weken om geen klimgordel meer aan te doen, maar dat is ook helemaal afhankelijk van de persoon zelf. 

Ja, dat is mogelijk. Vele programma’s zijn mogelijk zie onze combiprogramma’s. Kijk bij activiteiten, bovenaan op de website.
Ook voor eten en drinken hebben we vele mogelijkheden, zoals diverse lunches, hapjespannen, barbecues en frietkar. 

Bij een definitieve reservering in principe niet, maar is annuleren of verzetten gewenst om een goede reden (b.v. uitvaart), dan even telefonisch contact opnemen voor de mogelijkheden. Tot voor 5 dagen voor de datum, kan het aantal personen nog altijd aangepast worden.
*Weet je nog niet precies met hoeveel personen te gaat deelnemen, dan kun je de reservering plaatsen voor het minimale aantal personen wat je zeker verwacht. En doet hier de aanbetaling van. En tot 5 dagen van te voren kun je een mail sturen dat er nog 1 of meerdere personen bij komen. Dan passen we het aantal personen en eindbedrag aan voor de restbetaling.

We vragen altijd betaling vooraf, via de website Online boeken en met I-Deal betalen. Volledige betaling bij kleinere bedragen. En een aanbetaling bij grote bedragen. Bij last minute boeking graag betalen door rechtstreeks over te maken op onze rekening, daar krijg je een mail of app van met het rekeningnummer. Of we sturen een tikkie voor kleine bedragen.
Er zijn geen contante betalingen mogelijk op het terrein. Alleen voor kleine bedragen, zoals een extra drankje of zakje chips.

Ja, er zijn kluisje aanwezig.

Iedereen kan zijn eigen grens opzoeken en zijn eigen uitdaging kiezen. Dit is voor iedere deelnemer verschillend. Ook mensen met hoogtevrees of mensen die het spannend vinden, kunnen zeker meedoen. Geef dit aan bij de instructeur en hij houdt er rekening mee. Iedereen kan zijn grens proberen te verleggen. Bij elke apart hoogteonderdeel kun je telkens weer opnieuw je grens bepalen tot hoe hoog of tot hoe ver je wil gaan.   

De minimum leeftijd is 6 jaar.

We maken een onderscheid tussen groepen waarbij 1 rolstoelgebruiker zit en groepen waarbij 2 t/m 5 rolstoelgebruikers zitten.
*Bij 1 rolstoelgebruiker kan de groep een regulier Hoogteactiviteiten programma reserveren. Duur 2 uur of 3,5 uur, wel graag bij de opmerkingen erbij zetten dat er 1 rolstoelgebruiker bij is, dan kunnen we daar rekening mee houden. En graag even bellen, zodat we meer informatie kunnen geven. 
*Bij 2 of meerdere rolstoelgebruikers kan de groep de reservering boeken van Hoogteactiviteiten met 2 tot 4 rolstoelgebruikers. De tijd is 3 uur of 4,5 uur. Dan hebben we meer tijd om iedereen genoeg aandacht te geven en veilig de activiteit te doen. De minimum grootte van deze groep is 6 personen, valide en minder valide deelnemers kunnen samen deelnemen in de groep. Maximaal 4 personen rolstoelgebonden in de groep, dus b.v. 4 personen in de rolstoel en 4 lopers kunnen prima samen deelnemen aan het programma spelvormen op hoogte voor mensen met een beperking. I.v.m. de tijd en het aantal aangepaste klimgordels maximaal 4 personen in de rolstoel, overige personen lopers. Willen jullie met meer dan 4 personen in de rolstoel deelnemen, dan zou je in 2 groepen achter elkaar kunnen reserveren. Met b.v. tussendoor een lunch. Per groep minimaal 6 betalende deelnemers. 

Nee dat is niet mogelijk. 
Elke deelnemer met een beperking betaalt hetzelfde bedrag als iedere andere valide deelnemer.
We zorgen dat er meer begeleiding is als er een groep heeft gereserveerd waarbij 2 t/m 4 mensen met een beperking deelnemen. Eigenlijk zouden we dus meer moeten vragen, omdat we ook met meer instructeurs de groep gaan begeleiden, maar dat doen we niet.

We hebben 2 verschillende programma's gemaakt. 
1. In de groep is 1 rolstoelgebruiker en alle andere deelnemers zijn valide. Deze groepen kunnen deelnemen aan de reguliere Hoogteactiviteiten en Combinatie programma's.
2. In de groep zijn 2 t/m 4 rolstoelgebruikers en alle andere deelnemers zijn valide. Deze groepen kunnen deelnemen aan de programma's Hoogteactiviteiten speciaal voor 2 t/m 4 rolstoelgebruikers in de groep, samen met de valide deelnemers uit de groep.  

Niet aan alle, wel aan meerdere onderdelen. Mensen met een beperking deelnemen aan de volgende onderdelen: De touwlift naar 4 meter, het 4 meter parcours, de rolstoelabseil, de tokkel vanaf 4 meter en vanaf 9 meter, het hoogteparcours op 9 meter en de Big Swing.

We hebben 2 programma's die speciaal voor mensen met een beperking (2 t/m 4 personen van de groep hebben een beperking) en ook voor valide deelnemers samen mogelijk zijn om aan deel te nemen.
Deze 2 programma's zijn: Hoogteactiviteiten voor deelnemers met een beperking 3 uur en Hoogteactiviteiten voor deelnemers met een beperking 4,5 uur.
Zie voor uitleg blokje homepage - Alle activiteiten  - Hoogteactiviteiten.
Voor groepen, waarbij 1 persoon rolstoelgebonden is, kunnen de reguliere Hoogteactiviteiten 2 uur of 3,5 uur reserveren. Ook alle combinatie programma's zijn mogelijk.

De activiteiten kunnen bijna altijd doorgaan bij regen.
B.v. uitleg aantal van onze activiteiten:
-De Escaperoom is binnen.
-Wereldreis kunnen we grotendeels onder het afdak of in de bar uitvoeren bij flinke regenbuien.
-De wandeltocht kan doorgaan. We adviseren een paraplu of regenjas aan te doen.
-Hoogteactiviteiten kunnen bijna altijd doorgaan, behalve bij onweer moeten we i.v.m. de veiligheid tijdelijk stoppen.
We kunnen tijdens het schuilen onder het afdak alvast een consumptie nuttigen i.p.v. na afloop.
En als de onweer voorbij is, kunnen we weer doorgaan. Onweer komt gelukkig niet zo vaak voor.
Bij regen gaat het gewoon door. Het is niet minder veilig door regen.  
Bij een hevige korte regenbui kunnen we even schuilen en daarna weer doorgaan.
Houd er rekening mee dat als er regen is voorspeld, iedereen de juiste kleding daarvoor aanheeft.
Zoals de spreuk zegt: Er is geen slecht weer, wel slechte kleding!
En als jullie met auto’s komen, eventueel iedereen een extra tas met droge kleding mee laten nemen, zodat je daarna niet met natte kleding in de auto hoeft te zitten.
We dragen tijdens de activiteiten ook allemaal een helm, je hebt hierdoor ook minder last van de regen.

Ja zeker. Een aantal van onze spelvormen op hoogte zijn geschikt voor iedereen. Oud, jong, sportief en minder sportief.
Kijk voor de uitleg van deze spelvormen op de website:
-Activiteiten -Hoogteactiviteiten -Verzamelpagina van de 8 hoogte onderdelen.
Hierin staat een korte uitleg van elk hoogte onderdeel. 
Ons advies voor groepen die bestaan uit deelnemers van diverse leeftijden zijn b.v. het 4 Meter Parcours, de Big Swing en Balk lopen.
Voor elke onderdeel hanteren we "Challenge by choice". Dit wordt vooraf goed uitgelegd door de instructeur.