Meest gestelde vragen over rolstoelgebruikers in de groep.

Wat is de minimum leeftijd van de deelnemer met een beperking om te mogen deelnemen?

De minimum leeftijd is 6 jaar.

We maken een onderscheid tussen groepen waarbij 1 rolstoelgebruiker zit en groepen waarbij 2 t/m 5 rolstoelgebruikers zitten.
*Bij 1 rolstoelgebruiker kan de groep een regulier Hoogteactiviteiten programma reserveren. Duur 2 uur of 3,5 uur, wel graag bij de opmerkingen erbij zetten dat er 1 rolstoelgebruiker bij is, dan kunnen we daar rekening mee houden. En graag even bellen, zodat we meer informatie kunnen geven. 
*Bij 2 of meerdere rolstoelgebruikers kan de groep de reservering boeken van Hoogteactiviteiten met 2 tot 4 rolstoelgebruikers. De tijd is 3 uur of 4,5 uur. Dan hebben we meer tijd om iedereen genoeg aandacht te geven en veilig de activiteit te doen. De minimum grootte van deze groep is 6 personen, valide en minder valide deelnemers kunnen samen deelnemen in de groep. Maximaal 4 personen rolstoelgebonden in de groep, dus b.v. 4 personen in de rolstoel en 4 lopers kunnen prima samen deelnemen aan het programma spelvormen op hoogte voor mensen met een beperking. I.v.m. de tijd en het aantal aangepaste klimgordels maximaal 4 personen in de rolstoel, overige personen lopers. Willen jullie met meer dan 4 personen in de rolstoel deelnemen, dan zou je in 2 groepen achter elkaar kunnen reserveren. Met b.v. tussendoor een lunch. Per groep minimaal 6 betalende deelnemers. 

Nee dat is niet mogelijk. 
Elke deelnemer met een beperking betaalt hetzelfde bedrag als iedere andere valide deelnemer.
We zorgen dat er meer begeleiding is als er een groep heeft gereserveerd waarbij 2 t/m 4 mensen met een beperking deelnemen. Eigenlijk zouden we dus meer moeten vragen, omdat we ook met meer instructeurs de groep gaan begeleiden, maar dat doen we niet.

We hebben 2 verschillende programma's gemaakt. 
1. In de groep is 1 rolstoelgebruiker en alle andere deelnemers zijn valide. Deze groepen kunnen deelnemen aan de reguliere Hoogteactiviteiten en Combinatie programma's.
2. In de groep zijn 2 t/m 4 rolstoelgebruikers en alle andere deelnemers zijn valide. Deze groepen kunnen deelnemen aan de programma's Hoogteactiviteiten speciaal voor 2 t/m 4 rolstoelgebruikers in de groep, samen met de valide deelnemers uit de groep.  

Niet aan alle, wel aan meerdere onderdelen. Mensen met een beperking deelnemen aan de volgende onderdelen: De touwlift naar 4 meter, het 4 meter parcours, de rolstoelabseil, de tokkel vanaf 4 meter en vanaf 9 meter, het hoogteparcours op 9 meter en de Big Swing.

We hebben 2 programma's die speciaal voor mensen met een beperking (2 t/m 4 personen van de groep hebben een beperking) en ook voor valide deelnemers samen mogelijk zijn om aan deel te nemen.
Deze 2 programma's zijn: Hoogteactiviteiten voor deelnemers met een beperking 3 uur en Hoogteactiviteiten voor deelnemers met een beperking 4,5 uur.
Zie voor uitleg blokje homepage - Alle activiteiten  - Hoogteactiviteiten.
Voor groepen, waarbij 1 persoon rolstoelgebonden is, kunnen de reguliere Hoogteactiviteiten 2 uur of 3,5 uur reserveren. Ook alle combinatie programma's zijn mogelijk.

De activiteiten kunnen bijna altijd doorgaan bij regen.
B.v. uitleg aantal van onze activiteiten:
-De Escaperoom is binnen.
-Wereldreis kunnen we grotendeels onder het afdak of in de bar uitvoeren bij flinke regenbuien.
-De wandeltocht kan doorgaan. We adviseren een paraplu of regenjas aan te doen.
-Hoogteactiviteiten kunnen bijna altijd doorgaan, behalve bij onweer moeten we i.v.m. de veiligheid tijdelijk stoppen.
We kunnen tijdens het schuilen onder het afdak alvast een consumptie nuttigen i.p.v. na afloop.
En als de onweer voorbij is, kunnen we weer doorgaan. Onweer komt gelukkig niet zo vaak voor.
Bij regen gaat het gewoon door. Het is niet minder veilig door regen.  
Bij een hevige korte regenbui kunnen we even schuilen en daarna weer doorgaan.
Houd er rekening mee dat als er regen is voorspeld, iedereen de juiste kleding daarvoor aanheeft.
Zoals de spreuk zegt: Er is geen slecht weer, wel slechte kleding!
En als jullie met auto’s komen, eventueel iedereen een extra tas met droge kleding mee laten nemen, zodat je daarna niet met natte kleding in de auto hoeft te zitten.
We dragen tijdens de activiteiten ook allemaal een helm, je hebt hierdoor ook minder last van de regen.