MEEST GESTELDE VRAGEN OVER DE ESCAPEROOM

Meest gestelde vragen Escaperoom

Wat is het minimum en maximum aantal spelers voor 1 spelronde in jullie Escaperoom?

Het minimum aantal spelers is 2 en het maximum aantal spelers is 14 per spelronde.
Er zijn 4 spelvormen: 
Spelvorm kleine groepen: voor 2 en 3 spelers.
Spelvorm voor reguliere groepen: 4 t/m 7 spelers.
Spelvorm voor grote groepen: 8 t/m 14 spelers.
Spelvorm voor jeugdspelers (10 t/m 15 jaar): 4 t/m 14 spelers. 

We hebben 4 spelvormen: 
- 1 spelvorm voor jeugd van 10 t/m 15 jaar. (Voor het goed verloop van het spel mag 1 van de spelers een volwassene zijn.)
- 3 spelvormen voor volwassenen vanaf 16 jaar. (Voor het goede verloop van het spel mag 1 van de spelers jonger dan 16 jaar zijn.)

In totaal ongeveer 1,5 uur, waarvan 1 uur speeltijd. Eerst 15 min. koffie en uitleg, dan een uur spelen en na het spel een leuke afsluiter incl. een consumptie.

Graag op tijd aanwezig, dit mag ook gerust 10 minuten van te voren, zodat we op de afgesproken tijd kunnen starten.
Om kwart voor het uur (of kwart over het uur) starten we met een kopje koffie en de speluitleg. Het uur spelen gaat precies in op het hele uur of op het halve uur. Ben je te laat, dan is er geen tijd meer voor voor koffie en gaat dit helaas van je speeltijd af. 

We hebben verschillende prijzen, dat ligt aan de grootte van de groep en de leeftijd.
Voor jeugd van 10 t/m 15 jaar zijn de kosten v.a. € 18,00 p.p.
Voor deelnemers vanaf 16 jaar zijn de kosten v.a.  € 20,00 p.p.

Ja, eigen gratis parkeerplaats aanwezig op terrein van Outdoor Laarbeek. Maximaal 15 auto's, grotere gratis parkeerplaats op loopafstand.

De bonnen zijn onbeperkt geldig.

Nee dat hoeft niet. Alles wat je meeneemt, gaat tijdens de activiteit in een kluisje. B.v. telefoons en tassen.

Ja, dat is mogelijk. Alle activiteiten bij Outdoor Laarbeek zijn ook geschikt voor mensen met een beperking. We adviseren niet meer dan 1 rolstoel per groep voor goed verloop van het spel. En geef het van te voren even aan bij de opmerkingen, dan houden we (onze instructeurs) er rekening mee.

Ja er zijn verschillen. De jeugd spelvorm is gemakkelijker dan de 3 volwassen spelvormen.
Bij de 3 volwassen spelvormen wordt gekeken tijdens het verloop van het spel, of het nodig is om extra hints te geven, om het spel voor iedereen (ook beginners) tot een succes te maken.
We gaan een score bijhouden van de beste 4 tijden. Bij elke spelvorm kan een beste tijd gehaald worden. Deze beste tijden van groepen komen er alleen te staan van die groepen die alleen de standaard hints hebben gekregen en geen extra hints. 

Nee liever niet omdat het leuker is voor het spel. We hebben kluisjes voor o.a. telefoons en smartwatches. Bij situaties waarbij een deelnemer uit de groep bereikbaar moet zijn b.v. met werk of oppas, dan is het toegestaan om de mobiel mee te nemen met de afspraak deze niet te gebruiken. 

Jezelf op laten sluiten in een escape room is een hype die een paar jaar geleden vanuit Japan overwaaide naar Oost-Europa en daar snel groot werd. In Nederland neemt het aantal escape rooms sterk toe en op dit moment zijn er in Nederland meer dan achthonderd Escape Rooms. Het concept is overal hetzelfde: een groep (vrienden, families, collega’s, et cetera) wordt opgesloten in een kamer en krijgt een uur de tijd om te ontsnappen, door verschillende raadsels en puzzels op te lossen en door samen te werken. De maker van de escape room baseert de kamer veelal op een thema.

Ons thema was Lawine gevaar (heeft bijna 3 jaar gedraaid), we zijn nu 2 maanden aan het verbouwen. En in maart gaat onze Escaperoom weer open.

Nieuw thema: Time Travelers.

Niet eng, er zitten wellicht spannende momenten in maar dat is voor iedereen verschillend hoe spannend hij/zij het ervaart. Je bent met een groep binnen, en kan elkaar steunen als iemand uit de groep het spannend vindt.

Nee, niet slim wel logisch nadenken en soms "out of the box" denken. Bij ons is samenwerken ook erg belangrijk.

Ja, dat hoeft geen probleem te zijn. Graag van te voren aangeven en de spelbegeleider houdt er rekening mee. Je kan altijd elk moment de Escaperoom zelf verlaten bij een noodgeval.

Onze Escaperoom kan met maximaal 14 personen tegelijk gespeeld worden. Is de groep groter dan 14 personen, dan kan er gekozen worden voor een combi arrangement. We hebben vele leuke combiprogramma’s, zie website. Deze programma’s duren b.v. 3.5 uur of 5 uur.
B.v. de combi reservering: Escaperoom + wandeltocht.
Of een andere combi reservering onder begeleiding van een instructeur b.v. The Battle hoogte.
*Of je reserveert 2 tijden achter elkaar en komt in 2 groepen apart spelen.

Ja, dat is mogelijk. Vele programma’s zijn mogelijk zie onze combiprogramma’s. Kijk bij alle activiteiten, bovenaan in de rode balk.

Bij een definitieve reservering in principe niet, maar is annuleren of verzetten gewenst om een goede reden, dan even telefonisch contact opnemen voor de mogelijkheden. Tot voor 7 dagen voor tijd, kan het aantal personen nog altijd aangepast worden.  

We vragen altijd betaling vooraf, via de website Online boeken en met I-Deal betalen. Bij last minute boeking graag betalen door over te maken op onze rekening, daar krijg je een mail van met het rekeningnummer.
Er zijn geen contante betalingen mogelijk op het terrein. Alleen voor kleine bedragen, zoals een extra drankje of zakje chips.

We hebben 1 Escaperoom met 4 mogelijke spelvormen.
Spelvorm kleine groepen: geschikt voor 2 en 3 p.
Spelvorm regulier: geschikt voor 4 t/m 7 p.
Spelvorm grote groepen: geschikt voor 8 t/m 14 p.
Jeugd spelvorm voor 4 t/m 14 p. (10 t/m 15 jaar)

Ja, er zijn kluisje aanwezig op de binnenplaats.

Elk 1,5 uur kan er een nieuw spel beginnen. Een kwartier voor het uur kan een spel starten en anderhalf uur later een kwartier na het uur kan het volgende spel starten.

Voor iedere groep geschikt om op eigen niveau te spelen. Bij groepen die het nodig hebben, krijgen naast de standaard hints een paar extra hints, zodat voor elke groep het spannend wordt of ze het gaan halen binnen het uur of niet?
Voor elke spelvorm (4 stuks) gaan we de beste ontsnappingstijd bijhouden, deze kun je vinden in onze bar. Er komen dus 4 beste ontsnappingstijden. 

Is voor iedere groep elke keer weer 50%, je haalt het wel of je haalt het niet 😊
Maar zonder gekheid is dat nu nog moeilijk te zeggen, omdat we nog geen groepen hebben gedraaid met dit nieuwe thema.