WIE ZIJN WIJ EN VISIE

Wie zijn wij?
Outdoor Laarbeek is opgericht door twee enthousiaste mensen, Jan en Ardi Crooijmans. Die vanuit inzichten uit het onderwijs en de bewegingsagogie graag voor allerlei doelgroepen buitenactiviteiten willen aanbieden. Hierbij staat veelzijdigheid en veiligheid voorop. Het te volgen programma kan op maat worden ingevuld door de gediplomeerde instructeurs / trainers.
Trots zijn we dat iedereen kan deelnemen aan onze programma's. Oud en jong, sportief en minder sportief, validen en mensen met een beperking. Samen plezier maken!

Visie:De activiteiten van Outdoor Laarbeek zijn te verdelen in 2 groepen;

- Recreatie
- Educatie

1. Recreatieve visie. 

Bij de recreatieve visie gaat het vooral om het plezier.
Dit type activiteiten is geschikt voor kinderen, jeugd en volwassenen. Je kunt aan deze activiteiten deelnemen  in groepsverband. Het doel is dat iedereen meedoet op zijn eigen manier, zijn eigen uitdaging zoekt en plezier beleeft.

2. Educatieve visie.

Dit type activiteiten volgt het principe van ervaringsleren en volgens de filosofie van Project Adventure. Ervaringsleren heeft als doel dat de deelnemers leren, door dingen te ervaren en te doen. Met als doel om verder te komen, te ontwikkelen en te groeien. Project Adventure gebruikt methodieken die uitgaan van gemeenschappelijke activiteit en samenwerking. Iedere deelnemer wint, door teamwork! Deze activiteiten zijn ook geschikt voor kinderen, jeugd en volwassenen. 

Outdoor Laarbeek hanteert ook het algemene uitgangspunt dat deelname en integratie van mensen met een beperking centraal moet staan. Daarom zijn vele onderdelen van het hoogteparcours "gehandicap proof" gemaakt d.w.z. dat mensen met een beperking ook deel kunnen nemen aan de activiteiten op het hoogteparcours. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies van o.a. stichting Outdoor Anders Laarbeek, de gemeente Laarbeek en Streekplatform De Peel.

Wat onze gasten vertellen