Meest gestelde vragen Escaperoom

Wat is het minimum en maximum aantal spelers voor 1 spelronde in jullie Escaperoom?

Het minimum aantal spelers is 2 en het maximum aantal spelers is 8 per spelronde.
Er zijn 3 spelvormen: 
-Spelvorm voor 2 en 3 spelers, vanaf 17 jaar.
-Spelvorm 4 t/m 8 spelers, vanaf 17 jaar.
-Spelvorm voor jeugdspelers (12 t/m 16 jaar): 6 t/m 8 spelers. Altijd onder begeleiding van 1 volwassene.

De Escaperoom wordt ook ingezet als spelvorm voor grotere groepen, vanaf 9 spelers. Korte Escape-games in de Escaperoom ruimtes. Of in The Battle programma's.

We adviseren een leeftijd vanaf 12 jaar. Mocht er b.v. 1 speler iets jonger zijn uit de groep, dan is dat ook mogelijk onder begeleiding van meerdere volwassenen. Bijvoorbeeld bij een gezin of familie.
We hebben 3 spelvormen: 
- We hebben een spelvorm voor 2 en 3 spelers, vanaf 17 jaar.
- We hebben een spelvorm voor 4 t/m 8 spelers, vanaf 17 jaar.
- We hebben een spelvorm speciaal voor jeugd van 12 t/m 16 jaar. Altijd onder begeleiding van 1 volwassen speler.
 

In totaal ongeveer 1,5 uur, waarvan 1 uur speeltijd.
Eerst 10 min. welkom en uitleg van het spel, dan een uur spelen en na het spel een verrassende afsluiter en een drankje om te proosten.

Graag op tijd aanwezig, zodat we op de afgesproken tijd kunnen starten. 
Dit is vaak een kwartier voor het hele uur, dan starten we met de speluitleg. 

Voor deelnemers vanaf 17 jaar zijn de kosten v.a.  € 18,95 p.p. (inclusief een consumptie na afloop.) 
Voor jeugd van 12 t/m 16 jaar zijn de kosten v.a. € 16,95 p.p. (inclusief een consumptie na afloop.)
Voor de Escape-games tijdens schoolprogramma's en grote groepen zijn diverse prijzen, ligt aan grootte van de groep en duur activiteiten.

Ja, eigen gratis parkeerplaats aanwezig op terrein van Outdoor Laarbeek voor maximaal 15 auto's. Is onze parkeerplaats vol, dan is het mogelijkheid om gratis te parkeren bij het gemeentehuis, dit is op loopafstand. Niet parkeren bij zwembad of sportcentrum a.u.b.

De bonnen zijn 1 jaar na afgifte geldig.

Nee dat hoeft niet. Alle kostbare spullen kunnen tijdens de activiteit achter slot. B.v. telefoons en tassen.
Het is niet toegestaan om zelf meegenomen eten/drinken te nuttigen op ons terrein. (Met uitzondering van scholen.)

Ja, dat is mogelijk. Veel activiteiten bij Outdoor Laarbeek zijn ook geschikt voor mensen met een beperking. We adviseren niet meer dan 1 rolstoel per groep voor goed verloop van het spel. En geef het van te voren even aan bij de opmerkingen, dan houden we (onze instructeurs) er rekening mee.

Ja er zijn verschillen. Bij de jeugd spelvorm en de spelvorm voor 2 en 3 personen passen we enkele opdrachten aan ten opzichte van de spelvorm van 4 t/m 8 spelers.
Tijdens het verloop van het spel wordt gekeken door de instructeur, of het nodig is om extra hints te geven, om het spel voor iedereen (ook beginners) tot een succes te maken. Gevorderde spelers natuurlijk met geen of zo weinig mogelijk hints om de uitdaging groot te houden of het lukt om te ontsnappen op eigen kracht.

Voordat jullie beginnen gaan de telefoons in een kluisje. Bij situaties waarbij een deelnemer uit de groep bereikbaar moet zijn b.v. met werk of oppas, dan is het toegestaan om de mobiel mee te nemen met de afspraak deze niet te gebruiken. 

Jezelf op laten sluiten in een escape room is een hype die een paar jaar geleden vanuit Japan overwaaide naar Oost-Europa en daar snel groot werd. In Nederland neemt het aantal escape rooms sterk toe en op dit moment zijn er in Nederland meer dan negenhonderd Escape Rooms. Het concept is overal hetzelfde: een groep (vrienden, families, collega’s, et cetera) wordt opgesloten in een kamer en krijgt een uur de tijd om te ontsnappen, door verschillende raadsels en puzzels op te lossen en door samen te werken. De maker van de escape room baseert de kamer veelal op een thema.

Ons thema van de 1e kamer was Lawine gevaar (heeft 3 jaar gedraaid van 2016 tot eind 2018) en is begin 2019 helemaal verbouwd.
Het thema van de huidige kamer is Time Travelers. Deze is groter qua oppervlakte en met nieuw thema, verhaal en puzzels. Geschikt voor 2 t/m 8 spelers.

Niet eng, er zitten wellicht spannende momenten in maar dat is voor iedereen verschillend hoe spannend hij/zij het ervaart. Je bent met een groep binnen, en kan elkaar steunen als iemand uit de groep het spannend vindt. Zijn er mensen uit de groep bij die het spannend vinden of die claustrofobisch zijn, dan graag van te voren aangeven, de instructeur / spelbegeleider houdt hier dan rekening mee tijdens het spel en kan een paar dingen aanpassen. (b.v. meer licht in bepaalde ruimtes, een schrikeffect niet uitvoeren)

Nee, niet slim wel logisch nadenken en soms "out of the box" denken. Bij ons is samenwerken ook erg belangrijk.

Ja, dat hoeft geen probleem te zijn. Graag van te voren aangeven en de spelbegeleider houdt er rekening mee. Je kan altijd elk moment de Escaperoom zelf verlaten bij een noodgeval.

Onze Escaperoom kan met maximaal 8 personen tegelijk gespeeld worden. Is de groep groter dan 8 personen, dan kan er gekozen worden voor een combi arrangement. We hebben vele leuke combiprogramma’s, zie website. Deze programma’s duren b.v. 3 uur of 4,5 uur.
B.v. de vele Battle programma's. Dit is een combinatie programma van 2 activiteiten, b.v. de Escaperoom + Teambuilding Wereldreis. Zijn jullie met meer dan 16 personen, dan graag bellen of mailen. Dan maken we een programma op maat voor jullie groep.

 

Ja, dat is mogelijk. Vele programma’s zijn mogelijk zie onze combiprogramma’s. Kijk bij activiteiten, bovenaan op de website voor de mogelijkheden met betrekking tot eten en drinken. Zoals diverse lunches, hapjespannen, barbecues en frietkar. 

Bij een definitieve reservering in principe niet, maar is annuleren of verzetten gewenst om een goede reden (b.v. uitvaart of Corona), dan even telefonisch contact opnemen voor de mogelijkheden. Tot voor 5 dagen voor de datum, kan het aantal personen nog altijd aangepast worden.
*Weet je nog niet precies met hoeveel personen te gaat deelnemen, dan kun je de reservering plaatsen voor het minimale aantal personen wat je zeker verwacht. En doet hier de aanbetaling van. En tot 5 dagen van te voren kun je een mail sturen dat er nog 1 of meerdere personen bij komen. Dan passen we het aantal personen en eindbedrag aan voor de restbetaling.

We vragen altijd betaling vooraf, via de website Online boeken en met I-Deal betalen. Volledige betaling bij kleinere bedragen. En een aanbetaling bij grote bedragen. Bij last minute boeking graag betalen door rechtstreeks over te maken op onze rekening, daar krijg je een mail of app van met het rekeningnummer. Of we sturen een tikkie voor kleine bedragen.
Er zijn geen contante betalingen mogelijk op het terrein. Alleen voor kleine bedragen, zoals een extra drankje of zakje chips. Ook dan sturen we liever een tikkie of betaalverzoek, zodat we zo min mogelijk contant geld op het terrein hebben liggen. 

We hebben 1 Escaperoom met 3 mogelijke spelvormen.
Spelvorm kleine groepen: geschikt voor 2 en 3 p.
Spelvorm regulier: geschikt voor 4 t/m 8 p.
Jeugd spelvorm voor 6 t/m 8 p. (12 t/m 16 jaar)

Ja, er zijn kluisje aanwezig.

Elke 2 uur kan er een nieuw spel beginnen.
Elk spel duurt ongeveer 1,5 uur. Start met welkom en speluitleg, 1 uur spelen en een leuke afsluiter van ongeveer 20 minuten met een consumptie.
Bij grotere groepen, kan er elk 1,5 uur een spel beginnen. 

Voor iedere groep geschikt om op eigen niveau te spelen. Bij groepen die het nodig hebben, krijgen naast de standaard hints een paar extra hints, zodat voor elke groep het spannend wordt of ze het gaan halen binnen het uur of niet?
 

Is voor iedere groep elke keer weer 50%, je haalt het wel of je haalt het niet 😊
Maar zonder gekheid, als het nodig is krijgt de groep naast de standaard hint, extra hints / cryptische omschrijvingen om het spel goed te doorlopen. En is het voor elke groep spannend of ze binnen het uur kunnen ontsnappen. Deze Escaperoom is dus ook geschikt voor beginners groepen.
Ervaren groep krijgen alleen de standaard hints, om het voor ervaren groepen ook spannend te houden en het niet te gemakkelijk wordt.
 

De activiteiten kunnen bijna altijd doorgaan bij regen.
B.v. uitleg aantal van onze activiteiten:
-De Escaperoom is binnen.
-Teambuilding Wereldreis kunnen we grotendeels onder het afdak of in de bar uitvoeren bij flinke regenbuien.
-Het Lasergamen is buiten, dit kunnen we niet verplaatsen naar binnen. Iedereen heeft een helm op, hierdoor minder last van de druppels als het regent.
-De wandeltocht en speurtocht kan doorgaan. We adviseren een paraplu of regenjas aan te doen.

We kunnen tijdens het schuilen onder het afdak alvast een consumptie nuttigen i.p.v. na afloop.
En als de onweer voorbij is, kunnen we weer doorgaan. Onweer komt gelukkig niet zo vaak voor.
Bij regen gaat het gewoon door. Het is niet minder veilig door regen.  
Bij een hevige korte regenbui kunnen we even schuilen en daarna weer doorgaan.
Houd er rekening mee dat als er regen is voorspeld, iedereen de juiste kleding daarvoor aanheeft.
Zoals de spreuk zegt: Er is geen slecht weer, wel slechte kleding!
En als jullie met auto’s komen, eventueel iedereen een extra tas met droge kleding mee laten nemen, zodat je daarna niet met natte kleding in de auto hoeft te zitten.