Korte uitleg van iedere spelvorm op hoogte met een foto.

VERZAMELPAGINA SPELVORMEN OP HOOGTE

Uitje? Outdoor Laarbeek!

Spelvormen op hoogte vragen om samenwerking en zijn vaak grensverleggend voor de deelnemers. Onder de deskundige begeleiding van onze instructeurs kan iedere deelnemer veilig zijn grenzen opzoeken. Tijdens de spelvormen op hoogte kan er gekozen worden uit 2 of meerdere hoogteactiviteiten. Dat ligt aan de duur van het programma. In totaal zijn er 8 spelvormen (hoogteactiviteiten) waaruit gekozen kan worden. Vooraf bij de reservering, kun je kiezen welke spelvormen je wil gaan spelen. Wat aansluit bij de grootte en diversiteit van de groep.
Weet je geen keuze te maken, dan vul je het laatste hokje in (nummer 10) en kiezen wij een aantal leuke hoogteonderdelen die aansluiten bij jullie samenstelling van groep.

 1. De spelvormen op hoogte zijn niet apart los te boeken,
  altijd in een programma of arrangement.
 2. In de volgende arrangementen te boeken:
 3. Spelvormen op hoogte, alle arrangementen en combinaties
 4. Arrangement Robinson en Robinson XL
 5. Arrangement The Battle, alle arangementen en combinaties
 6. Teambuilding programma's, alle arrangementen 
 7. Spelvormen op hoogte voor deelnemers met een handicap of een beperking
 8. Kinderfeestjes
 9. Programma op maat gemaakt

Zie hieronder een korte omschrijving van elk hoogteonderdeel en een foto. 

Reserveren kan direct via onze site. Moet je eerst nog even overleggen? Geen probleem dan kun je de gewenste dag en tijd alvast in optie nemen.

1. Balk lopen naar 4 meter of 8 meter hoogte.

Een samenwerkingactiviteit, waarbij om de beurt 1 of 2 deelnemers gaan klimmen naar de 4 meter hoge balk en/of de 8 meter hoge balk. De andere deelnemers uit de groep, gaan deze personen zekeren vanaf de grond, samen naar achteren lopend. En zorgen ervoor dat de klimmer veilig kan klimmen en over de balk kan lopen en ook weer veilig abseilend op de grond komt.
Door middel van verschillende opdrachten kan iedereen punten verdienen.
Mogelijk vanaf 6 jaar.

2. Schommeloversteek naar 6 meter hoogte.

Een samenwerkingsactiviteit, waarbij om de beurt 1 deelnemer gaat klimmen naar 6 meter hoogte en een oversteek gaat maken op hoogte. De andere deelnemers uit de groep, gaan deze persoon zekeren vanaf de grond en de touwen vasthouden van de schommels. En zorgen ervoor dat de klimmer veilig de oversteek kan maken op 6 meter hoogte en ook weer veilig abseilend op de grond komt.
Door middel van balletjes op klittenband te gooien, kan iedereen punten verdienen.
Mogelijk vanaf 13 jaar.

3. Pamperpaal naar 9 meter hoogte.

Een samenwerkingsactiviteit, waarbij om de beurt 1, 2, 3 of 4 personen gaan klimmen in de 9 meter hoge alleenstaande pamperpaal. De andere deelnemers uit de groep, gaan deze personen zekeren vanaf de grond. En zorgen ervoor dat de klimmers veilig kunnen klimmen, op het plateau kunnen gaag staan op 9 meter hoogte. En ook weer veilig abseilend op de grond komen.
Door middel van balletjes in een emmer te gooien, kan iedereen punten verdienen.
Mogelijk vanaf 6 jaar.

4. Parcours op 4 meter hoogte.

Een samenwerkingsactiviteit, waarbij in tweetallen opdrachten uitgevoerd worden op 4 meter hoogte, lopend over 3 bruggen. M.b.v. geblindeerde skibrillen.
Door middel van het kiezen van een tijdelijke beperking, kan iedereen punten verdienen.
Mogelijk vanaf 6 jaar.
*Ook mogelijk voor mensen met een beperking. De mogelijkheid is er om met rolstoelen over het parcours te rijden.
*Om op 4 meter te komen kun je lopen via de trap of voor mensen met een beperking gebruik maken van de touwlift.
Voor mensen met een beperking, die niet of moeilijk een trap kunnen oplopen of een ladder kunnen beklimmen. De rolstoel komt onder de lift en de persoon trekt zich met armkracht omhoog. De persoon kan zich "alleen" omhoog trekken of met behulp van 1 of 2 personen op de grond die meetrekken aan het touw.

5. Tokkelen van de tokkelbaan op 4 meter hoogte.

Vanaf 4 meter hoogte tokkelen aan een lange kabelbaan / zipplijn. Na het tokkelen kunnen de deelnemers rustig abseilend op de grond zakken, totdat je op de grond staat.
Door middel van het gooien van zakjes in de juiste cirkel, kan iedereen punten verdienen.
Mogelijk vanaf 6 jaar.
*Ook mogelijk voor mensen met een beperking. Na het tokkelen kunnen de rolstoelgebonden deelnemers rustig abseilend in de rolstoel zakken totdat je zit.

6. Parcours op 9 meter hoogte.

Naar boven klimmend via krammen aan een paal kom je boven op het platform van 9 meter hoogte. Dan volgt de uitleg van de instructeur en ga je 5 verschillende bruggen lopend over een kabel oversteken. Weer teruggekomen op het grote platform, ga je daarna tokkelen vanaf 9 meter hoogte (zipplijn/kabelbaan).
Mogelijk vanaf 13 jaar.
*Het 9 meter parcours kan alleen gereserveerd worden met de het onderdeel Tokkelen 9 meter.
*Ook mogelijk voor mensen met een beperking (met 1 goede handfunctie). In plaats van met de touwladder naar 9 meter te klimmen, klim je op armkracht via de touwlift omhoog.

7. Tokkelen van de tokkelbaan op 9 meter hoogte.

Naar boven klimmend via krammen aan een paal kom je boven op het platform van 9 meter hoogte. Dan volgt de uitleg van de instructeur en ga je tokkelen vanaf 9 meter hoogte. Je tokkelt via een zipplijn/kabelbaan naar voren. Na het tokkelen maak je een vrije abseil door de hendel over te halen van het ID apparaat. En sta je weer met beide voeten op de grond.
Door middel van het gooien van zakjes in de juiste cirkel, kan iedereen punten verdienen.
Mogelijk vanaf 10 jaar.
*Voordat je naar 9 meter mag klimmen, is het eerst verplicht om een ander hoogteonderdeel te doen. Vanaf het 4 meter hoge platform, een vrije abseil maken. Door de hendel over te halen van het ID apparaat, laat je je zakken tot je weer op de grond staat. Dit is een voorbereidende oefening, om te gaan deelnemen aan de 9 meter hoge tokkelbaan.
*Ook mogelijk voor mensen met een beperking (met 1 goede handfumctie). Na het tokkelen kunnen de rolstoelgebonden deelnemers rustig abseilend in de rolstoel zakken, totdat je zit.

8. De Big Swing, een reuzenzwaai tot 7 meter hoogte.

Een samenwerkingsactiviteit, waarbij om de beurt 1 deelnemer omhoog wordt getrokken naar 7 meter hoogte (of naar eigen keuze lager). De andere deelnemers lopen naar achteren, het touw vasthoudend waarbij ze deze persoon steeds hoger omhoog trekken. Totdat er stop wordt geroepen!
Door middel van goed timen om de bal op het juiste moment los te laten, kan iedereen punten verdienen.
Mogelijk vanaf 6 jaar.
*Ook mogelijk voor mensen met een beperking.

9. Extra te reserveren onderdeel voor mensen met een beperking. De rolstoelabseil vanaf 4 meter hoogte.

Vanaf het 4 meter hoge platform, langzaam abseilen in een rolstoel, vanaf een schuine wand. Na het abseilen komt de rolstoel rustig op de grond.

10. Vind je het moeilijk om een keuze te maken, dan laat je de keuze aan ons over.

 Wij kiezen een aantal leuke spelvormen op hoogte, die passen bij jullie groepssamenstelling.

Wat gasten vertellen